Samsung Max VPN: Komplett guide

I den här guiden hittar du allt du behöver veta om Samsung Max VPN.

Förutom att skydda din integritet online lovar Samsung Max VPN att optimera internetanvändningen av dina favoritapplikationer för att minska telefonens datakonsumtion.

Håller de vad dom lovar? Vilka är de främsta fördelarna och nackdelarna? Dessa och andra frågor kommer att besvaras i texten nedan som vi har förberett för dig.

Vad är Samsung Max VPN?

Samsung Max VPN är ett gratis VPN- och dataoptimeringsverktyg som Samsung lanserade den 23 februari 2018.

Den spårar datakonsumtionen för applikationer installerade på din mobila enhet och skyddar din integritet online när du använder offentliga Wi-Fi-nätverk.

Det meddelar dig också när dina mobilappar konsumerar stora mängder data under tabben VPN-inställningar.

Det lanserades som en del av Samsungs “Make for India” -program. Den kommer förinstallerad på Galaxy A- och Galaxy J-enheter i Europa, Argentina, Brasilien, Indonesien, Mexiko, Nigeria, Sydafrika, Thailand, Vietnam och Indien.

Användare i andra länder med Samsung -telefoner kan också ladda ner Samsung Max via Play Store och Samsungs Galaxy -appar.

Opera Max vs Samsung Max VPN

Samsung Max VPN är den uppdaterade versionen av Opera Max appen som utvecklats av webbläsaren Opera, Operas VPN köptes upp av Samsung för exklusiv användning på Samsungs enheter.

Liksom Opera Max hjälper Samsung Max användarna att minska sin månatliga dataanvändning samtidigt som de ser till att deras anslutning är så säker som möjligt.

Trots ändringarna finns alla funktioner i Opera Max tillgängliga. Till exempel aviseringar från program som förbrukar mycket data och appar som fortsätter att använda internet medan de är i bakgrunden.

Viktiga funktioner

Samsung Max är uppdelad i två huvudlägen: sekretessskyddsläge och datalagringsläge. 

Datalagringsläget hjälper dig att använda färre data och potentiellt spara pengar. Samsung Max meddelar dig när den upptäcker appar som använder stora mängder data och komprimerar bilder, videor och musikfiler för lättare webbläsning.

Användare kan också hantera datatillstånd för specifika applikationer och njuta av sinnesro med automatisk användning av blockerad bakgrundsdata för alla applikationer, och därigenom anpassa datakonsumtionen efter varje användares behov.

I sekretessläget skyddas allmänna Wi-Fi-åtkomstpunkter som är opålitliga och okända med kryptering (engångsplatta-OTP) och DNS (Domain Name System) maskeringstjänst.

Detta gör det möjligt för användare att komma åt Internet från alla tillgängliga anslutningar på ett säkert sätt.

Pris

Förutom grundversionen kommer du att kunna välja premiumversionen, som ger tillgång till kraftfulla applikationshanteringsfunktioner och obegränsad användning av ekonomi- och sekretess -tjänster.

Dessutom erbjuder premiumversionen färre annonser. När du väljer premiumläge hittar du ingen typ av pris eller betalningsform. Du kommer dock att få annonser på laddningsskärmen.

För att stödja den mest avancerade och kostnadsfria datalagringstjänsten och det kraftfulla integritetsskyddet och den säkra Wi-Fi-tjänsten visar Samsung Max VPN annonser för att hålla tjänsterna gratis.

Men om du inte vill ha några annonser kan du välja appens betalda version.

Samsung Max - Granskning av funktioner

Efter att ha installerat programmet och öppnat det frågar programmet om du vill konfigurera VPN-anslutningen.

När du gör det kommer du att vara ansluten. När vi markerade alternativet “Inställningar” kunde vi inte hitta något om VPN-anslutningen. Det finns ingenstans att se serverns plats eller krypteringsnivåer.

Samsung Max VPN - Hastighetstest

Medan Samsung Max appen försöker hålla dig säker, finns det vissa problem med användningen.

Det första har att göra med den hastighet du får när du ansluter till VPN -tjänsten. Vi hade till och med problem med att komma åt vissa webbplatser på grund av internethastigheten. Idealet skulle vara snabbare hastigheter, men vi kan inte förvänta oss premiumprestanda från en gratistjänst.

DNS-läckage - Samsung Max VPN

I det här fallet använder vi två läckagetestplatser, doileak.com och webbplatsen dnsleaktest.com. Vi fick samma resultat i båda testerna.

Vi hittade inga DNS-läckageposter. Det är dock inte möjligt att känna till eller välja det protokoll som används, och av denna anledning kan vi inte garantera att skyddet är 100% effektivt.

Ska jag använda Samsung Max?

Om du är användare av Opera Max och förväntar dig att Samsung Max tillhandahåller samma funktionalitet måste du aktivera premiumversionen.

Huruvida denna applikation skyddar din integritet eller inte, kan vi inte garantera.

Den har inte alla säkerhetsfunktioner som erbjuds av de bästa VPN-tjänsterna, som delad tunnel, servrar optimerade för torrenter och P2P, dedikerade servrar för streamingtjänster och naturligtvis en kill switch.

Samsung Max kan hjälpa dig att spara dataanvändning av mobiltelefoner och använda dina appar mer ekonomiskt, men det skyddar inte din integritet på det sätt som de bästa VPN-tjänsterna gör.

Vi föreslår att du använder andra alternativ om ditt huvudmål är skydd och integritet online. Se de bästa VPN -tjänsterna från 2021 nedan.

Vill du jämföra Samsung Max med våra primära rekommenderade VPN -tjänster?

Här är några av de bästa alternativen. Alla VPN-tjänsterna på vår lista erbjuder en 30-dagars riskfri testperiod för att testa tjänsten.

1- ExpressVPN - Bästa VPN från 2021

ExpressVPN är vårt bästa val för Samsung-telefoner. Denna VPN-applikation är enkel att installera och använda. 

Den skyddar din anslutning med AES-256-kryptering och har snabbare hastigheter, vilket gör den idealisk för streaming i HD och torrents.

Om du är ett Netflix-fan låser ExpressVPN upp 19 Netflixbibliotek, inklusive amerikanska Netflix.

Till skillnad från Samsung Max VPN, som bara kan installeras på Samsung -enheter, är ExpressVPN tillgängligt på alla enheter som PC, Mac, Android, iPhone, surfplattor, olika spelkonsoler och routrar.

ExpressVPN erbjuder mer än 3000 servrar spridda över 94 länder. Det vill säga, du kommer att ha möjlighet att komma åt program, tv -serier, applikationer och mer runt om i världen, utan att vara bunden till alternativen relaterade till din geografiska plats.

Kundtjänsten är tillgänglig 24 timmar om dygnet om du har några frågor eller problem med din VPN.

ExpressVPN erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Besök ExpressVPN.com eller läs vår fullständiga ExpressVPN -recension.

2- NordVPN

NordVPN är ett utmärkt alternativ om du letar efter en billigare VPN men med bra prestanda. NordVPN appen är enkel och lätt att använda, och du kan konfigurera den på bara några minuter.

NordVPN fungerar mycket bra med de mest populära streamingplattformarna, såsom Netflix, HBO mm och har dedikerade servrar för P2P / torrenting.

Det är en snabb VPN-tjänst om du ansluter till en närliggande VPN -server, men kan variera i hastighet om du vill ansluta till servrar geografiskt längre bort.

Största styrkan är utan tvekan säkerhet och kryptering, eftersom den erbjuder dubbel kryptering. I praktiken innebär detta att din trafik skickas genom mer än en server, vilket ökar krypteringen.

De erbjuder också 265-bitars AES-kryptering, precis som ExpressVPN.

Trots att det är en enkel VPN har NordVPN alla nödvändiga verktyg för att du ska känna dig trygg när du surfar på internet och dessutom till ett utmärkt pris.

NordVPN erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Besök NordVPN.com eller läs vår fullständiga NordVPN -recension.

3- Surfshark

Surfshark är den billigaste VPN-tjänsten på den här listan och den kan avblockera 12 Netflixbibliotek.

Tjänsten erbjuder alla väsentliga funktioner en bra VPN bör ha, såsom noll registrerings policy av loggar, 265-bitars AES-kryptering, avblockering av streamingtjänster som amerikanska Netflix, en kill switch och snabba, stabila hastigheter.

Surfshark är mycket enkelt och intuitiv att använda på alla enheter, förutom det så erbjuder dom även obegränsade samtidiga anslutningar.

Dessutom kan du avbryta tjänsten inom 30 dagar, utan risk.

Besök Surfshark.com eller läs vår fullständiga Surfshark -recension.

Samsung Max VPN: Så här konfigurerar du på din mobil

  • Steg 1. Ladda ner appen från Play Store och installera Samsung Max appen på din telefon. Godkänn användarvillkoren innan du börjar och klicka på “Start” på nästa skärm.
  • Steg 2. Ändra konfigurationen av din prenumeration till premium för att ha obegränsad tillgång till alla verktyg som finns i appen. Som tidigare nämnts kan du dock prenumerera på Deluxe prenumerationen om du inte vill få några annonser.
  • Steg 3. Du måste aktivera “Wi-Fi-datalagringsläge” och “Sekretesskydd” när du använder ett offentligt Wi-Fi-nätverk.
  • Steg 4. För att Samsung Max appen ska få tillgång till detaljerad beteendeinformation för installerade appar måste du aktivera “Ekonomiskt läge för mobildata” i alternativet “Mobil”. Klicka på knappen “Sök” för att generera hela rapporten och se hur mycket varje app eller spel förbrukar och se var du kan hitta onödig nätverksdata.
  • Steg 5. När du kopplar från allmän Wi-Fi kopplar du bort VPN via sidofältets meny i programmet.

Slutsats

Samsung Max är extremt populär och en utmärkt idé att spara ditt datapaket, men det är ingen bra lösning om du vill ha integritet och säkerhet online.

Det är omöjligt att välja server eller kontrollera eller välja protokoll relaterade till kryptering inom VPN inställningarna på Samsung Max. Det erbjuder inte heller extra funktioner som de VPN som nämns i den här artikeln, till exempel servrar optimerade för streaming och torrents, kill switch och split tunnel.

Avsaknaden av dessa resurser innebär att fullt ut utnyttja enVPNs fördelar återspeglar också bristen på transparens relaterad till programmets VPN-tjänst.

Det finns faktiskt bättre alternativ som ger dig mer frihet.

Det bästa av två världar skulle vara att använda Samsung Max för att spara på datapaketet och prenumerera på en av de främsta VPN -tjänsterna 2021 för att inte tappa hastighet när du surfar på internet, skydda din integritet online, förutom att låsa upp amerikanska Netflix eller någon annan streamingtjänst.

Bra idé, eller hur?

Slösa inte mer tid och njut till 100% av alla fördelar!

Registrera dig för vår bästa VPN 2021 redan idag!